Gevaren van acupunctuur

Gisteren schreef ik een olijk stukje over een hondenacupuncturist. Mijn luchtige schrijfwijze kan de indruk hebben gewekt dat acupunctuur volkomen onschuldig is. Niets is echter minder waar! Het is meer dan een aantal in de huid gestoken naalden.

Acupunctuur is gegrondvest in het Chinese Taoïsme. De I Tjing is voor de Taoïst wat de bijbel voor een christen is. De basis van het boek wordt gevormd door de gedachte dat bij het begin aller dingen de twee oerkrachten Jin en Jang ontstonden. Deze krachten zijn in de hele kosmos vertegenwoordigd. Ook in de mens. Een onbalans tussen Jin en Jang zal ziekte veroorzaken. Door naalden in onzichtbare energiebanen te steken, wordt geprobeerd deze onbalans op te lossen.

Eigenlijk had ik deze uitleg net zo goed niet kunnen schrijven, omdat die hele acupunctuur is gebouwd op niets. Er is nog nooit wetenschappelijk bewijs geleverd dat acupunctuur “werkt”.

En toch worden er soms spectaculaire resultaten geboekt door acupuncturisten. De enige verklaring hiervoor is dat niet de naalden, maar de door occulte krachten gedreven acupuncturist bepalend is voor het resultaat. Hoe meer een genezer wordt beïnvloed door deze occulte krachten, hoe meer schade hij zal kunnen aanrichten bij zijn klanten. Klanten die argeloos worden meegezogen in een occulte wereld waarin reïncarnatie, macrobiotiek, astrologie en yoga door Satan worden gebruikt om de zoekende en lijdende mens van de regen in de drup te doen belanden.

Vaak zal blijken dat een lichamelijke genezing wordt gevolgd door psychische klachten. Christenen verliezen hun interesse in God, de bijbel en in broeders en zusters. Als het eenmaal zo ver is gekomen, dan is het zaak om deze duistere binding te belijden en te laten verbreken in de naam van Jezus.

Nee, acupunctuur valt zeker niet in de categorie “baat het niet, dan schaadt het niet”!

Henk van Blijderveen

About these ads

4 reacties op Gevaren van acupunctuur

 1. Raksha de Duitse Herder zegt:

  Mooi stukje! Het moet echt vaker gezegd worden, want inderdaad denken vele mensen wat je zei: baat het niet, schaadt het niet! En het tegendeel is inderdaad waar…

 2. toontje zegt:

  Ooit liet een vergeetachtige man of vrouw een stukje deeg ongebruikt liggen… Toen hij het een paar dagen toevallig zag liggen, zag het er wel raar uit, maar in tijden van honger mag je niets verloren laten gaan, dus gebruikte hij dat rare stukje oud deeg…En Oh Wonder, zijn brood was nu veel beter. De man had bij toeval de desem uitgevonden, en het brood kon nu rijzen en smakelijk worden.
  Ik wil maar zeggen, ook uit een fout komt zels wel eens iets goeds voort… Mijn vrouw moest geopereerd worden voor een tenniselleboog, er was geen andere oplossing meer… Twee behandelingen met acupunctuur en ze was volledig genezen… Ik zou willen dat onze artsen zich eens samen zouden zetten met een acupuncturist en een dokter in de adjurvedah en de homeopathie, dat ze alle concurrentienijd zouden vergeten en hun kennis zouden samenleggen om de mens te helpen… Want dat moet de bedoeling zijn: mensen helpen! En wat dan ook de bron is, ik geloof dat het dan gezegend werk is ! Maar je hebt gelijk, acupunctuur moet niet gependeld worden, maar ligt vast volgens medische regels.

 3. Raksha de Duitse Herder zegt:

  Het is hier natuurlijk niet de bedoeling om er een discussieforum van te maken, maar ik wil toch even wat vragen. Bij acupunctuur en homeopathie werken machten en een macht komt van God of niet… Als die macht niet van God komt, en dat lees ik nergens, waar komt die macht dan vandaan…

 4. Henk van Blijderveen zegt:

  @ Toontje: Ik denk, net als Reinie, dat de bron waaruit wordt geput wel degelijk belangrijk is.

  Genezing zou je in dit geval kunnen vergelijken met een gratis lcd tv die verstrekt wordt bij het afsluiten van een wurgcontract.

  Gr. Henk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Volg

Ontvang elk nieuw bericht direct in je inbox.

Doe mee met 78 andere volgers

%d bloggers op de volgende wijze: